Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 12 dec 2015 / 15:47 uur

Uber rijdt Saudische vrouwen gratis naar stemhokje

Het is een bijzondere dag voor vrouwen in Saoedi-Arabië. Zij mogen vandaag namelijk voor het eerst hun stem uitbrengen tijdens verkiezingen. Tijdens de lokale verkiezingen zijn zelfs vrouwen verkiesbaar. Een grote stap voor een land waar het voor vrouwen nog steeds verboden is auto te rijden.
Om het stemmen te stimuleren heeft Uber aangekondigd alle vrouwen van en naar het stemlokaal te brengen. Een mooie actie van het digitale taxibedrijf, want vrouwen mogen zelf niet met de auto richting het stemhokje. Het bedrijf hoopt dat veel vrouwen hun stem uit gaan brengen.

De actie is een samenwerking tussen Uber en de Al-Nahda Philanthropic Society for Women, een beweging die opkomt voor de vrouwenrechten in Saoedi-Arabië.De Uber-applicatie is sowieso populair onder Saudische vrouwen. Het openbaar vervoer biedt volgens Reuters niet veel mogelijkheden en andere taxi’s zijn vaak onveilig. De taxi-app biedt dan uitkomst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Uber rijdt Saudische vrouwen gratis naar stemhokje
Sluiten