Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 14 dec 2015 / 14:41 uur

Toch weer Gouden Kalf te koop aangeboden

Er is weer een Gouden Kalf te koop aangeboden. Op de veilingsite CataWiki kan er tot maandagavond geboden worden op de prestigieuze filmprijs – althans, het beeldje – die is ontworpen door kunstenaar Theo Mackaay.

Het hoogste bod staat op dit moment op 700 euro. Het is niet de eerste keer dat het gouden beeldje onder de hamer gaat. Eerder dit jaar werd er ook al een Gouden Kalf verkocht op een andere veilingwebsite en een paar jaar geleden wisselde een dergelijk beeldje voor 2000 euro van eigenaar.

Vrienden

Het is niet aannemelijk dat het kalf door Martijn Fischer of Georgina Verbaan te koop is gezet, er lijkt namelijk geen naam in het beeldje te zijn gegraveerd. Waarschijnlijk betreft het één van de extra gouden beeldjes, die de kunstenaar destijds maakte om aan vrienden weg te geven. Vooral deze exemplaren duiken nog wel eens op op veilingen en veilingsites.

Niet blij

De organisatie van het Nederlands Filmfestival, waar de prestigieuze filmprijzen traditioneel worden uitgereikt, is niet blij met de veiling van het beeldje. Het NFF en Mackaay hebben inmiddels afspraken gemaakt dat er geen niet-uitgereikte exemplaren van het Kalf meer in omloop mogen worden gebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Toch weer Gouden Kalf te koop aangeboden
Sluiten