Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 6 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Speltproducten helemaal niet zo gezond

Denk je dat je gezond bezig bent met je speltbrood, blijkt het helemaal niet beter voor je lichaam dan een lekkere volkorenboterham gemaakt van tarwe. Dit meldt scientias.nl op hun website.

Volgens scientias.nl is er helemaal niet zoveel verschil tussen spelt en tarwe. „Spelt bevat naar verhouding wel meer eiwitten en vetten ten opzichte van volkorentarwe, waardoor het kan zijn dat speltbrood langer voor een vol gevoel zorgt. Maar die verschillen zijn zo klein dat het effect ervan miniem is”, zegt gezondheidswetenschapper Gaby Herweijer tegen de website.

Vezels zijn goed

Volgens Herwijer is het zelfs zo dat volkorentarwe veel meer vezels dan gewoon spelt bevat. En laat vezels nou weer heel belangrijk zijn voor een goede werking van je darmen, cholesterolniveau en een vol gevoel. Voldoende vezels verkleinen de kans op diabetes, hart- en vaatziekten, obstipatie en darmziekten.

Herwijer wijst er vooral op dat het het gezondste is om volkorenproducten te eten. Of die nu gemaakt zijn van tarwe of van spelt maakt niet uit. Tenminste als we het hebben over volkorenspelt, en laat dat nou net het probleem zijn. „Volkorenspelt bestaat wel, maar is nauwelijks te vinden. Speltbrood wordt voor meer dan 2.50 euro verkocht in de supermarkt, terwijl het nog maar de vraag is hoeveel spelt er in het brood zit.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Speltproducten helemaal niet zo gezond
Sluiten