Carolien Tsao
Carolien Tsao Nieuws 22 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Restaurantreserveringen voor kerst stromen binnen

Het wordt een uitdaging om nog een tafel te kunnen reserveren voor kerst, zo schrijft het AD. Het beloven drukke feestdagen te worden: gasten reserveerden langer van tevoren en er zijn nu al 10 procent meer boekingen dan vorig jaar.

Drempel

Kort voor eerste kerstdag zijn 35 procent minder tafels beschikbaar dan in 2014. Dat blijkt uit onderzoek van reserveringssite Couverts.nl. Hierbij zijn 2500 Nederlandse restaurants aangesloten. Seatme, de reserveringswebsite van Iens, ziet bovendien een sterke toename in het aantal reserveringen. „De drempel om met Kerst uit eten te gaan, lijkt te zijn verdwenen”, zegt Joris Prinssen van Koninklijke Horeca Nederland.

Volgeboekt

Vooral in de Randstad lopen de restaurantreserveringen met Kerst op. Maar ook andere delen van het land profiteren van het toenemende aantal restaurantgasten. Zo was het restaurant van landgoed Lauswolt bij het Friese Beetsterzwaag twee weken geleden al volgeboekt met de feestdagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Restaurantreserveringen voor kerst stromen binnen
Sluiten