Els Anker
Els Anker Nieuws 20 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Recordopbrengst voor nieuwe Star Wars-film

De film ‘Star Wars: The Force Awakens’ heeft een nieuw record gevestigd. De jongste telg van de serie werd dit weekend voor het eerst getoond in Amerikaanse en Canadese bioscopen en was goed voor een omzet van 238 miljoen dollar (219 miljoen euro).

China

Dat maakte Walt Disney, het entertainmentconcern dat de film uitbracht, zondag bekend. Het vorige record kwam afgelopen zomer op naam van ‘Jurassic World’. Die film, uitgegeven door Universal Studios bracht 208,8 miljoen dollar in het laatje in zijn eerste weekend.

‘Star Wars: The Force Awakens’ bracht sinds de film afgelopen woensdag wereldwijd in omloop werd gebracht 517 miljoen dollar op. Dat bedrag zal nog flink oplopen omdat de film pas op 9 januari te zien is in China, de op een na grootste filmmarkt ter wereld. Net als bij de eerste films uit de serie zal Disney volgens marktkenners ook fors gaan verdienen aan producten rond de nieuwste episode.

1,5 miljard

De eerste Star Wars-film uit 1977 was, gecorrigeerd voor inflatie, sindsdien goed voor een omzet van bijna 1,5 miljard dollar. Het is daarmee de op een na winstgevende film ooit.

Het in 1939 uitgebrachte ‘Gone with the Wind’, was goed voor circa 1,7 miljard dollar. Het budget voor deze klassieker was destijds 3,9 miljoen dollar ofwel 67 miljoen dollar vandaag de dag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Recordopbrengst voor nieuwe Star Wars-film
Sluiten