Iris Hermans
Iris Hermans Nieuws 27 dec 2015
Leestijd: 2 minuten

Potje gamen en potjes bier in The Ultimate Game Room

Gamen tot je erbij neervalt in The Ultimate Game Room waar bijna 24 uur kan worden gespeeld met de grootste schermen, nieuwste games en natuurlijk twee PS4’s. En dat zónder gezeik van je niet-gamende vriendin die tot vervelens toe smeekt haar knopjes eens wat vaker in te drukken en je onwetende moeder, die zich zorgelijk blijft afvragen wat haar zoon toch uitspookt op zijn kamertje.

Prijsvraag: wie woont in een gat?

Sony en airbnb richtten de unieke spelkamer in waar tot en met 2 januari gamefans voor 50 euro per persoon de nacht kunnen doorbrengen, hoewel van slapen niet veel terecht zal komen en vierkante ogen eerder regel dan uitzondering zullen zijn. Power Unlimited schreef een wedstrijd uit: wie op ludieke wijze kon bewijzen uit het grootste hol van Nederland te komen, mocht naar De Grote Stad komen.

Bier en chips

Casper uit Utrecht won. „Ik heb een beetje vals gespeeld”, bekent hij, zijn ogen onafgebroken gericht op het scherm waarop hij Star Wars speelt. „Ik woon nu in Utrecht, maar ben opgegroeid in Megchelen en heb dat gat gebruikt voor de prijsvraag.” Ach, elke gamer speelt soms een beetje vals, en het heeft gewerkt. Samen met vrienden Sander en Kambiz die hij kent van de studie Kunstmatige Intelligentie, heeft hij het zichzelf gemakkelijk gemaakt. Genoeg bier en chips om de avond door te komen, „ideaal bij het gamen, hoewel ik ook nogal lekker ga op rode wijn en een fuetworstje.”

Ontmaagding

Vooral tijdens tentamenperiodes wordt extreem lang gespeeld, „soms wel vijf uur achter elkaar.” Zijn game-ontmaagding was al op jonge leeftijd, „met Prince of Persia op de DOS-computer. Mijn ouders zagen mijn ogen stralen en wisten toen al dat ik was verloren!” Een deephousesetje overstemt de geluiden van het FIFA spel en Star Wars, „elektronische muziek vind ik minstens zo mooi als gamen.”

Leuke nerd

Casper noemt zichzelf een ‘gamenerd met een sociaal leven’. „Ik kan me erin verliezen, vooral de role playing games vind ik top, ik houd van diepgang in een spel. Candycrush zul je me niet snel zien doen.” Het is een tijdelijke vlucht uit de werkelijkheid, „maar ik heb ook een druk leven ernaast.” Het beste van twee werelden eigenlijk. Blind weet hij met twee vingers en duimen de juiste knopjes te beroeren om tot een high-score te komen, „vrouwen leggen altijd hun hele handen om de controller heen.” Even quitten hoor, roept hij zijn gameboys toe. Tijd om pizza te bestellen, dat hoort ook bij de prijs.

Spelregels

Het appartement heeft ook nog een ligbad, maar daarin mag niet worden gespeeld. Ook mogen geen feestjes worden gegeven en moest een borg van 300 euro worden betaald zodat bij game over geen controller uit het raam wordt geslingerd. Maar game over gaan ze niet en zo wel, dan gaan ze gewoon nog even de stad in, „of als het bier op is.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Potje gamen en potjes bier in The Ultimate Game Room
Sluiten