Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 30 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Politie redt 35 fazanten, daarna alsnog afgemaakt

Een agent in het Gelderse Lochem zag maandagavond rond 20.00 uur een auto in het donker geparkeerd staan. Het voertuig stond ook nog eens buiten de bebouwde kom, dus besloot hij te stoppen en de auto te controleren. In de kofferbak vond de agent welgeteld 35 fazanten in verschillende afgesloten zakken.

Ondanks dat waren de beestjes nog wel in leven. De 43-jarige bestuurder van de auto werd aangehouden, maar loopt inmiddels weer vrij rond. „Het is in Nederland verboden om inheemse beschermde diersoorten te vervoeren die niet geringd zijn”, vertelt een woordvoerder van de politie aan RTL Nieuws. Daarom wordt de man verdacht van het overtreden van de flora- en faunawet.

Alsnog afgemaakt

Je zou denken dat de 35 fazanten het inmiddels weer goed maken. Helaas was dat niet van toepassing op deze garde. Omdat de politie het vermoeden had dat de beestjes niet uit de buurt kwamen, hun herkomst vervolgens niet bepaald kon worden en er ook niet zo snel een opvanglocatie beschikbaar was, zijn ze na de vondst alsnog afgemaakt.

Wat de man die de beestjes in zijn kofferbak had liggen ermee van plan was, is nog onbekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Politie redt 35 fazanten, daarna alsnog afgemaakt
Sluiten