Metro
Metro Nieuws 5 dec 2015 / 19:05 uur

Onderzoek: minder bacteriën in kippenvlees

Op en in het kippenvlees uit supermarkten zitten minder multiresistente bacteriën dan een aantal jaren geleden. Dat blijkt uit onderzoek van het Amphia ziekenhuis in Breda. Jan Kluytmans, arts-microbioloog bij dat ziekenhuis, bevestigt een bericht hierover van de NOS. Hij is tevreden over de uitkomsten van zijn onderzoek. „Dit is boven verwachting.”

Multiresistente bacteriën zijn bacteriën die ongevoelig zijn voor verschillende typen veelgebruikte antibiotica en zijn gevaarlijk voor mensen met een kwetsbare gezondheid.

Bij het onderzoek van dit jaar bevatte 47 procent van het kippenvlees multiresistente bacteriën. In 2009 was dat nog ruim 81 procent. Kluytmans en zijn team deden onderzoek naar het kippenvlees van de supermarktketens Aldi, Lidl, Albert Heijn en Jumbo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onderzoek: minder bacteriën in kippenvlees
Sluiten