Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 15 dec 2015

Nieuwe aanhoudingen voor aanslagen Parijs

De politie in Frankrijk heeft een man gearresteerd die mogelijk betrokken is bij de aanslagen in Parijs in november. De man zou van plan zijn geweest om naar Syrië af te reizen. Het is onduidelijk op welke manier hij betrokken zou zijn bij de aanslagen.

Dat melden de Franse nieuwssite BFMTV en het persbureau AFP op basis van een bron bij de Franse justitie. Daarnaast zijn er ook twee personen opgepakt voor de gijzeling in een Israëlische supermarkt, de dag na de aanslagen op Charlie Hebdo in januari. Het gaat om een man en een vrouw; zij hebben mogelijk de wapens geleverd aan de dader.

Banden met extreem-rechts

De Franse justitie heeft de twee aanhoudingen in verband met de aanslag op de supermarkt bevestigd. De man zou Claude Hermant heten en is opgepakt in de gevangenis omdat hij al vastzit voor wapenhandel. Opvallend is dat hij banden zou hebben met extreem-rechtse groepen in Noord-Frankrijk. Tot nu toe werden in verband met de aanslagen alleen moslimextremisten aangehouden.

Bij de gijzeling van de koosjere supermarkt kwamen vier mensen om het leven. De dader werd uiteindelijk doodgeschoten door de politie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nieuwe aanhoudingen voor aanslagen Parijs
Sluiten