Metro
Metro Nieuws 10 dec 2015 / 14:25 uur

Nederlandse stroopwafels voor passagiers in VS

Passagiers van United Airlines smullen vanaf februari van een oer-Hollandse lekkernij, gemaakt in het Brabantse Nieuwkuijk. Het Amerikaanse United Airlines gaat namelijk stroopwafels uitdelen tijdens ochtendvluchten in Noord- en Zuid-Amerika. „Een Nederlandse wafel gevuld met caramel, die perfect samengaat met koffie of thee”, zegt de luchtvaartmaatschappij op de website.

Daelmans Banket

Het Nederlandse Daelmans Banket is de gelukkige die de vele stroopwafels zal gaan maken. Het bedrijf wil niet zeggen hoeveel stroopwafels United Airlines precies heeft besteld, hoeveel de maatschappij daarvoor betaalt en wat het betekent voor de werkgelegenheid.

„Maar zulke dingen zijn nooit slecht voor de werkgelegenheid. En dat is precies waar wij gelukkig mee zijn, dat je als Nederlands bedrijf in staat bent voldoende mensen werk te bieden”’, zei directeur Thijmen Peter de With wel over de deal met de Amerikanen.

Hij voegde er aan toe: „We hebben ze de stroopwafels laten proeven. We kunnen niet bij ze in de keuken kijken, maar de conclusie is dat ze daarna om waren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Nederlandse stroopwafels voor passagiers in VS
Sluiten