Metro
Metro Nieuws 31 dec 2015 / 12:05 uur

Nederlander geeft dit jaar 49 euro uit aan vuurwerk

Nederlanders geven deze jaarwisseling naar verwachting zo’n 49 euro per persoon uit aan vuurwerk. Dat is iets meer dan vorig jaar. Wel zijn er minder vuurwerkkopers dan twaalf maanden terug, blijkt uit een online enquêteonderzoek van ING.

Knallen

De bank peilde het koopgedrag van tienduizenden mensen. Sinds dinsdag mag er weer vuurwerk verkocht en gekocht worden. Maar het mag pas donderdagavond worden afgestoken. Knallen mag acht uur lang, van oudejaarsdag 18.00 uur tot nieuwjaarsnacht 02.00 uur.

Meer sier

Onderzoeksbureau Q&A constateerde eerder deze maand ook al dat dit jaar opnieuw minder mensen van plan zijn om vuurwerk aan te schaffen. Dit lijkt alleen amper gevolgen te hebben voor de vuurwerkbranche. Belangenvereniging Pyrotechniek Nederland (BPN) denkt dat er in totaal ongeveer evenveel vuurwerk als vorig jaar zal worden aangeschaft. Vorig jaar ging er voor 65 miljoen euro de lucht in. Uit de voorverkoop blijkt dat knalvuurwerk dit jaar wat minder populair is en siervuurwerk juist wat meer wordt gekocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlander geeft dit jaar 49 euro uit aan vuurwerk
Sluiten