Metro
Metro Nieuws 22 dec 2015 / 09:45 uur

Nederlander geeft 1 op de 5 kerstcadeau’s gewoon weg

Kerst is natuurlijk gezellig, met al die cadeautjes onder de boom. Maar vaak zijn we helemaal niet zo blij met wat we krijgen, blijkt uit onderzoek van de ING.

Ruim een op de zeven kerstcadeau’s zouden we het liefst meteen weer teruggeven, blijkt uit de ING Financieel fit Barometer. ,,Zo ontvangen Nederlanders dit jaar voor tientallen miljoenen euro’s aan ongewenste kerstcadeaus", stelt de bank.

Weg ermee!

Het gevolg: 20% van de nederlanders gooit wel eens een gekregen cadeau weg zonder het te hebben gebruikt. Ook doorgeven doen we zonder blikken of blozen, ruim de helft van ons pakt een fles drank of een verzorgingspakket gewoon weer opnieuw in voor iemand anders.

Tweedehands

Ook woonaccessoires, boeken en tegoedbonnen belanden vaak weer bij iemand anders onder de boom. Niet dat we daar moeite mee hebben, ruim tweederde van de Nederlanders vindt het geen enkel probleem om ‘tweedehandsjes’ te krijgen.

Vertrouwen

De ING Financieel fit Barometer geeft weer hoe Nederlandse huishoudens denken over hun eigen portemonnee. Uit het onderzoek blijkt ook dat Nederlandse huishoudens gemiddeld 135 euro uitgeven aan de kerst. Dat is net zoveel als vorig jaar, ondanks het feit dat de economie en het consumentenvertrouwen is gegroeid. De economen voorzien dat de consumentenuitgaven in 2016 gemiddeld twee keer zo snel zullen groeien als dit jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlander geeft 1 op de 5 kerstcadeau’s gewoon weg
Sluiten