Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 27 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Nederland heeft te slappe regels voor puppyhandel’

De regels van Nederland moeten flink worden aangescherpt om de handel in ongezonde en slecht verzorgde hondjes tegen te gaan. Vlaanderen heeft de regels flink aangescherpt, en nu dreigt de handel te verplaatsen naar Nederland. Dat zegt de Vlaamse minister Ben Weyts van dierenwelzijn tegen Omroep Brabant

Vlaanderen was tot voor kort de spil in de handel in ongezonde puppy’s. Maar onlangs is in Vlaanderen een lijst opgesteld waarop bedrijven staan waarvan wél hondjes mogen worden geïmporteerd. Daarop staan bijvoorbeeld geen Hongaarse handelaren meer. Die fokken de honden op onder slechte omstandigheden. Ze krijgen bijvoorbeeld niet goed te eten en zien nauwelijks het zonlicht.

Ongezonde hondjes in Brabant

Door de nieuwe maatregelen in Vlaanderen verplaatst de handel naar Nederland, en met name Brabant. Dierenartsen in de provincie zien steeds vaker van zulke ongezonde hondjes voorbij komen.

Staatssecretaris Martijn van Dam, die over het onderwerp gaat, laat via zijn woordvoerder aan Omroep Brabant weten dat Nederland wel goede regels heeft als het gaat om de handel in puppy’s. Hij zegt wel dat hij open staat voor verbeteringen. Wetenschappers adviseerden eerder al om een gezondheidscertificaat in te voeren, maar daar is nog niets mee gedaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Nederland heeft te slappe regels voor puppyhandel’
Sluiten