Paul Buckley
Paul Buckley Nieuws 18 dec 2015 / 13:35 uur

Moeder Teresa scoort tweede wonder

Paus Franciscus heeft een tweede wonder van Moeder Teresa erkend. Dat betekent dat ze volgend jaar heilig verklaard kan worden. In 2003 werd ze al zalig verklaard door Johannes Paulus II. Een vrouw die tot haar had gebeden was genezen van haar maagtumoren.

Moeder Teresa staat bekend voor het liefdadigheidswerk dat ze heeft verricht voor de armste bevolking in India. In 1979 kreeg ze daarvoor de Nobelprijs voor de Vrede. Ze heeft echter ook veel kritiek gekregen. Zo nam ze geld aan van de Haitiaanse rechtse dictator Jean-Claude Duvalier.

Het tweede wonder van Moeder Teresa was de genezing van de hersentumoren van een Braziliaan. Zijn dokter had haar aangeroepen om zijn patiënt te genezen. Waarschijnlijk wordt Moeder Teresa in september heilig verklaard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moeder Teresa scoort tweede wonder
Sluiten