Andrea Peelen
Andrea Peelen Nieuws 22 dec 2015 / 06:20 uur

Melania, Jeanette of Jane: wie wordt First Lady?

Vanaf 8 november 2016 brengt Amerika niet alleen een nieuwe president naar voren, ook zal een andere First Lady haar intrek nemen in het Witte Huis. Of wordt het een First Man, mocht Hillary Clinton aan de macht komen? Metro zet de meest potentiële kanshebbers op een rij die het stokje over kunnen nemen van Michelle Obama.

Jeanette Rubio

De knappe Jeanette Rubio hoort aan de zijde van Marco Rubio, senator van Florida en één van de kandidaten van de Republikeinen. Het stel is al 17 jaar getrouwd en heeft vier kinderen. Van 1996 tot en met 1997 liet de Amerikaanse haar cheerleaderkunsten zien tijdens wedstrijden van het Amerikaanse footballteam uit Miami, de Miami Dolphins. Marco leerde ze al eerder kennen, toen ze samen op dezelfde middelbare school zaten in Miami. Sinds 1998 is het stel getrouwd.

Jeanette staat bekend als brokkenpilote. Zo berichtte Page Six in januari dat ze met de Ford SUV van het gezin inreed op een Porsche van ruim 71.000 euro. Het was niet de eerste keer dat ze problemen veroorzaakte in het verkeer: sinds 1997 al zo’n 13 keer.

Heidi Cruz

Ted Cruz noemt zijn vrouw Heidi ‘mooi, briljant en mijn beste vriendin in de hele wereld’, schrijft CNN. Daarnaast is ze een uitstekende fundraiser en verantwoordelijk voor de 14 miljoen dollar aan donaties die Ted binnenkrijgt voor zijn campagne. Heidi is geen groentje meer op dit gebied; ten tijde van de campagne van George W. Bush hielp ze hem met het opzetten van het economisch beleid. Dit heeft haar geen windeieren gelegd: Heidi ontmoette in deze periode Ted en werkte vier jaar lang voor Bush in het Witte Huis.

Melania Trump

Terwijl Donald Trump roept dat Amerika hoge muren moet bouwen en moslims niet meer welkom zijn in het land, staat zijn Sloveense vrouw Melania op de achtergrond en bemoeit zich niet tot zelden met zijn campagnes. Volgens bekenden van Trump is de 45-jarige verlegen en schaamt ze zich voor zijn gedurfde uitlatingen, schrijft UNILad. Dit tot ergenis van Ivana Zelnícková, de ex-vrouw van Donald Trump: ”Ze kan niet praten, ze kan geen speech geven, ze gaat nooit naar events, ze wil niet betrokken worden.”

Melania, die zelf sieradenontwerpster is en voormalig model, gaf hier zelf reactie op: ”Ik steun mijn man voor de volle 100 procent, maar we hebben een zoon van negen jaar, Barron, en ik voed hem op. Dit is de leeftijd dat hij een ouder nodig heeft thuis.”

Melania en Donald zijn al sinds 1998 samen; ze leerden elkaar kennen op een feestje tijdens New York Fashionweek. Barron is hun enige kind samen.

Lacena Carson

Lacena, ook wel Candy Carson genoemd, is de vrouw van de Republikeinse kandidaat Ben Carson. In tegenstelling tot Melania speelt ze een actieve rol in de campagnevoering, zo is ze vaak te zien op tv en verschijnt ook nog wel eens alleen op afspraken. Totdat hun kleinkinderen geboren werden was ze echter tegen zijn rol in de politiek, pas daarna realiseerde ze zichzelf dat Ben’s bijdrage juist heel belangrijk was. ”Ze zullen geen toekomst hebben als er niks verandert in het land,” zegt ze tegen Grandmagazine. Zodoende.

Jane O’Meara Sanders

De tien jaar jongere vrouw van Bernie Sanders (74) ontmoette hem op de dag dat hij tot burgemeester werd verkozen van het stadje Burlington, in 1981. Ze is een duizendpoot: naast moeder en maatschappelijk werker is ze ook nog eens de politieke adviseur van Bernie. Toen hij in 1990 werd gekozen in het Huis van Afgevaardigden in Washington D.C., bleef ze een half jaar lang in Burlington wonen om haar werk te kunnen blijven doen.

Bill Clinton

De grootste mannelijke kanshebber aan de zijde van de president is Bill Clinton, die zelf van 1993 tot 2001 leider was van de Verenigde Staten. Beiden vertegenwoordig(d)en de Democratische Partij en zijn al zo’n veertig jaar getrouwd, maar zoals we allemaal weten niet zonder de nodige problemen. Eind jaren negentig zorgde Monika Lewinsky, stagiaire van het Witte Huis, voor een hoop opschudding toen ze beweerde seks te hebben gehad met de president. Ook Paula Jones kwam tussenbeiden door Bill te beschuldigen van aanranding. De zaak werd geschikt en anno 2015 is Hillary niet meer het slachtoffer, maar een sterke presidentskandidate.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Melania, Jeanette of Jane: wie wordt First Lady?
Sluiten