Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 27 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Man 20 jaar slachtoffer van persoonsverwisseling

Musa Gürsoy dacht in maart van alle problemen af te zijn: hij krijgt al twintig jaar rekeningen van Mustafa Gürsoy op zijn deurmat, maar toenmalig staatssecretaris Fred Teeven zorgde er voor dat de persoonsverwisseling werd opgelost. Maar nu Teeven is afgetreden, krijgt Gürsoy weer rekeningen die niet van hem zijn op de deurmat.

Het gaat deze keer om een rekening van 1.500 euro, die hij binnen twee dagen zou moeten betalen, meldt Omroep Brabant.

Musa Gürsoy kwam twintig jaar geleden in Nederland wonen, en krijgt sindsdien allerlei rekeningen door de brievenbus en deurwaarders aan de deur. Ze komen voor Mustafa Gürsoy – de bijna-naamgenoot van Musa Gürsoy. Ze hebben dus dezelfde achternaam, maar ze zijn ook op dezelfde dag geboren en komen allebei uit Turkije. De mannen hebben op de een of andere manier ook hetzelfde sofi-nummer gekregen.

Sofinummer aangepast

Daardoor vallen de rekeningen van Mustafa bij Musa op de mat. Dat probleem was even opgelost toen Musa een nieuw sofinummer kreeg, maar dat was tijdelijk: niet veel later kreeg Musa opnieuw facturen van Mustafa.

In maart beloofde de toenmalig staatssecretaris Fred Teeven in RTL Late Night dat het probleem zou worden opgelost. Musa’s sofinummer werd opnieuw aangepast, en de overheidsinstanties worden op de hoogte gesteld. Een tijdlang kwamen er inderdaad geen rekeningen meer, maar op kerstavond viel er dus weer een brief op de mat, gericht aan Mustafa Gürsoy. ,,Zo ging ik dus de Kerst en het nieuwe jaar in. Komend jaar begint nu al met ellende."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Man 20 jaar slachtoffer van persoonsverwisseling
Sluiten