Els Anker
Els Anker Nieuws 21 dec 2015 / 10:30 uur

Laatste tussenstand: 137 Nieuwjaarsduiken

Op de eerste dag van 2016 trotseren naar verwachting ruim 51.000 mensen de Nederlandse wateren. Op 137 locaties duiken mensen de zee of een rivier in om het nieuwe jaar te verwelkomen.

De Nieuwjaarsduiken worden met het jaar populairder. Bij de grootste duik, in Scheveningen, zullen net als eerdere jaren zo’n 10.000 enthousiastelingen meedoen. Dat verwacht organisator Unox.

Oer-Hollandse traditie

Sinds de eerste duik in 1960, uitgevoerd door Ok van Batenburg, is het Nieuwjaarsduiken uitgegroeid tot een groot aantal duiken door heel Nederland en zelfs in het buitenland.

Liefhebbers van de oer-Hollandse 1 januaritraditie duiken inmiddels ook in Noorwegen, Curaçao, Zuid-Afrika, Abu Dhabi en tientallen andere landen het water in.

Warm

Wie op 1 januari van plan is een nieuwjaarsduik te wagen hoeft zich niet druk te maken over koud water. Sterker nog: of het buiten nu koud wordt of niet, het water is zelfs buitengewoon warm voor de tijd van het jaar.

Volgens een woordvoerder van weeronline.nl is nog niet precies duidelijk wat de buitentemperatuur op 1 januari zal zijn, maar het zeewater is in ieder geval in jaren niet zo warm geweest rond de jaarwisseling.

Vorig jaar doken 50.000 duikers het water in op 137 duiklocaties in het land.

Kijk hier waar er in jouw buurt een Nieuwjaarsduik wordt georganiseerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Laatste tussenstand: 137 Nieuwjaarsduiken
Sluiten