Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 14 dec 2015 / 09:15 uur

Klant Primark vindt briefje van Chinese gevangene

Een bizarre vondst in een filiaal van de winkelketen Primark. De Britse Lucy Kirk vond een briefje in een sok, dat naar verluidt geschreven is door een Chinese werknemer van de keten.

,,Mijn vader vond dit briefje in een sok in de Primark, deel dit bericht alsjeblieft!", schrijft Lucy bij de foto, waarop een verfrommeld briefje te zien is. Op het stukje papier, dat in China is vervaardigd, staat een lange brief in het Mandarijn geschreven. De roep om hulp zou zijn geschreven voor de 38-jarige Ting Kun Ding, een politieke gevangene uit de Chinese provincie Anhui.

Corrupt

,,Ik ben in juni door de corrupte regering opgesloten op verdenking van ‘kidnapping’", schrijft de man. Ook schrijft hij dat zijn vrouw is opgesloten in een gekkenhuis, en dat zijn vader vermoord is in het ziekenhuis. ,,Ik hoop dat deze brief via de media doorgespeeld kan worden naar president Xi Ping, opdat hij iets kan doen aan de lokale corruptie in het land".

Gevangenen

Het is niet de eerste keer dat er een help-briefje in een kledingstuk wordt gevonden, aangezien Chinese gevangenen vaak worden ingezet om goedkope kleding te vervaardigen.

Primark laat weten vaker briefjes te hebben gevonden die later nep bleken te zijn, maar zegt de zaak te willen onderzoeken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Klant Primark vindt briefje van Chinese gevangene
Sluiten