Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 31 dec 2015 / 19:15 uur

Kerstgebakje redt leven van Fransman

De kerststronk is een veelgegeten gebakje in Frankrijk, Franstalig Canada en de Franse koloniën. Een Fransman dankt nu zijn leven aan dit traditionele toetje.

De man kwam elke dag rond dezelfde tijd in de bakkerij, altijd tussen 10.00 en 11.00 uur. Toen hij een paar dagen niet kwam en hij ook nog eens niet zijn bestelling op kwam halen rond de kerst, gingen de alarmbellen rinkelen bij de bakkerij in Lillers, zo meldt La Voix du Nord.

Aandringen

Medewerker Mary besloot de politie in te schakelen. Toch vonden de agenten dit eigenlijk niet reden genoeg om bij de man langs te gaan. Toch bleeft de bakster aandringen; ze wist zeker dat er iets mis moest zijn. Na lang aandringen werd toch besloten een patrouille te sturen naar het huis van de man.

De politie hoorde van buiten de woning geschreeuw en eenmaal binnen troffen ze de man aan op de vloer van zijn woning, niet in de mogelijkheid om zich te bewegen. De man is zo spoedig mogelijk afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij nog altijd verzorgd wordt. Het is nog altijd slecht gesteld met de man.

Boos

De bakkersvrouw uit tegenover de krant haar ongenoegen over het feit dat ze zo lang aan moest dringen bij de politie voordat deze in actie kwam. ,,Zonder mijn aandringen was hij waarschijnlijk overleden."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kerstgebakje redt leven van Fransman
Sluiten