Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 4 dec 2015 / 21:02 uur

Journalisten stormen huis schutters binnen

Een zeer ongewoon tafereel in Redlands, Californië. Daar kregen lokale en nationale Amerikaanse media namelijk zomaar toegang tot het appartement van Tafsheen Malik en Syed Farook, de schutters van het bloedbad in San Bernardino. Normaal wordt zo’n plek hermetisch afgesloten voor het onderzoek maar nu besloot een huisbaas de media binnen te laten.

Beelden

Door de media werd er dan ook gretig gebruik gemaakt van deze kans. De journalisten stormen massaal het huis binnen en maken overal beelden van. De journalisten pakken verschillende dingen in het huis op en leggen ze vast op beeld. Onder andere identiteitskaarten en bankafschriften maar ook spullen van de kleine baby van het stel worden door de media in beeld gebracht.

Buurtbewoners

Onder andere MSNBC, BBC, CBS News en CNN waren op de plek aanwezig, zo schrijft Mashable. Het lijkt er zelfs op dat buurtbewoners een kijkje kwamen nemen. Volgens Mashable was er een kind te zien dat rustig rondloopt met een blikje drinken en vervolgens even in de koelkast keek. NOS beschrijft een buurtbewoner die met zijn hond in het huis van de schutters rondloopt.

Kritiek

De actie van de journalistiek roept grote kritiek op bij het publiek. Veel mensen vragen zich af of deze invasie niet schadelijk is voor het onderzoek naar de schutters. Een journalist werd zelfs publiekelijk aan de schandpaal genageld. Hij zou volgens oplettende kijkers een ijsje uit het huis hebben gestolen. Uiteindelijk blijkt het te gaan om een schroevendraaier die is gebruikt om het huis te openen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Journalisten stormen huis schutters binnen
Sluiten