Anne-Fleur Pel
Anne-Fleur Pel Nieuws 7 dec 2015 / 15:04 uur

’Jonge nertsen bruut in gaskisten gesmeten’

Een undercoverfilmpje waarop te zien is hoe medewerkers van een nertsenfokkerij smijten met levende dieren, is aanleiding geweest voor de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) om een onderzoek in te stellen naar misstanden.

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft vorige week een filmpje gemaakt van het vergassen van nertsen op bontfokkerij Rios Mink uit Rosmalen. „Activisten verscholen achter de schutting filmden hoe op brute wijze nertsen in de gaskist gesmeten werden”, laat Animal Rights weten.

Animal Rights trof eerder al zwaar vervuilde kooien aan met daarin verwaarloosde en gewonde dieren bij Rios Mink. Hier worden volgens de dierenorganisatie in november en december 45.000 nertsen vergast voor hun pels.

Ontslagen

De medewerkers waren al jaren in dienst bij de fokkerij. Volgens het bedrijf zijn de medewerkers waar het om gaat meteen ontslagen. „Ze komen hier nooit meer binnen. Ik ben erg geschrokken, dit gaat nergens over”, zegt de directeur Jos van Deurzen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
’Jonge nertsen bruut in gaskisten gesmeten’
Sluiten