Merel Rietveld
Merel Rietveld Nieuws 17 dec 2015 / 08:02 uur

Jochie met Down bedankt z’n klas met kerstcircus

„Ik wil mijn klasgenootjes bedanken, omdat ze mij accepteren en respecteren om wie ik ben.” Hiermee won Daniël Suk (12) die het downsyndroom heeft het schoolreisje van zijn leven: het Wereldkerstcircus in Koninklijk Theater Carré.

Daniël van basisschool De Hoeksteen in Velserbroek droomt ervan circusdirecteur te worden. Een van zijn dromen komt donderdag uit doordat hij de Schoolreis van je Leven van ING won. Zijn hele klas mag mee. Hij wil hiermee zijn klasgenoten bedanken voor hun geduld en respect voor zijn beperking.

Schoolreis van je Leven

„Daniël was al even op zoek naar iets om zijn dankbaarheid een gezicht te geven. Toen Schoolreis van je Leven op zijn pad kwam, is hij gaan schrijven”, vertelt meester Matthijs Dubbelman. En zijn brief maakt indruk op de jury bij ING. „Zijn bedankje aan de klas en de ambitie om circusdirecteur te worden, heeft Daniël tot winnaar gemaakt”, zegt Marc Smulders van ING.

Motivatie

„Ik wil mijn klasgenoten bedanken voor de afgelopen 8 jaar”, schreef Daniël. „Dat ze mij accepteren en respecteren om wie ik ben. Ik heb namelijk downsyndroom en zit op het reguliere basisonderwijs. Later wil ik circusdirecteur worden dus de schoolreis spreekt mij erg aan.”

Beloning

De klas werd dinsdag overvallen door medewerkers van ING die samen met Daniël over zijn prijs vertelden. „De kinderen waren vooral aan het juichen omdat ze iets gewonnen hadden, maar ze moeten weten dat het een beloning is op hun eigen goede gedrag’, vertelt de meester van Daniël.

Geheimpje

Dubbelman wist maandag al van het plan. Maar zijn mond voorbij praten deed hij niet: „Ik heb alleen gezegd dat je soms weleens wat terugkrijgt als je iets goed doet. De leerlingen begrepen er toen weinig van, maar later viel het kwartje.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jochie met Down bedankt z’n klas met kerstcircus
Sluiten