Els Anker
Els Anker Nieuws 29 dec 2015 / 09:58 uur

Jackpot gewonnen? Neem ontslag!

Wat zou jij doen als je een miljoenenbedrag hebt gewonnen? „Direct stoppen met werken”, meent 20 procent van de Nederlanders.

Dat blijkt uit onderzoek van ING. Wie minimaal een miljoen euro wint, kiest er vaak voor om op vakantie te gaan en schulden af te lossen. Ook een nieuwe auto staat hoog op het verlanglijstje.

Werken

Bijna de helft van de ondervraagden denkt bovendien dat iemand van 45 jaar nooit meer hoeft te werken wanneer er een miljoen wordt bijgeschreven op de bankrekening. Toch waarschuwt ING dat, als je stopt met werken, je eigenlijk altijd vakantie hebt.

Meestal heb je dan ook hetzelfde uitgavenpatroon. „En wie niet werkt, bouwt geen pensioen meer op, dus daar moet ook rekening mee gehouden worden”, aldus de bank.

Opdringerig

Bij het winnen van een grote geldprijs is overigens niet iedereen even open naar hun omgeving. Naaste familie, zoals ouders en kinderen, krijgen het in 90 procent van de gevallen nog wel te horen. Maar vrienden en collega’s horen veel minder vaak dat er iets te vieren valt, uit angst voor hoge verwachtingen, afgunst of opdringerigheid.

Reageer op artikel:
Jackpot gewonnen? Neem ontslag!
Sluiten