Andrea Peelen
Andrea Peelen Nieuws 21 dec 2015 / 15:46 uur

IS-strijder zoekt jonge leden met kattenfoto’s

Het klinkt bizar, maar de Islamitische Staat zet nu ook huisdieren in om nieuwe leden te kunnen rekruteren. De Britse Omar Hussein plaatste een aantal foto’s van zijn kat Lucy die op bed ligt en omringd wordt met bomgordels en granaten op Telegram. Hij hoopt via deze online berichtendienst jonge strijders te kunnen werven.

Dreigend

Omar is een voormalig beveiliger van een supermarkt in het Engelse Buckinghamshire. Ruim een jaar geleden verhuisde de 28-jarige naar de Syrische stad Raqqa om de Islamitische Staat te kunnen dienen. Hij is dol op zijn kat Lucy, maar zet haar ook gemakkelijk in voor ziekelijke doeleinden. Onder de foto’s schreef hij: ”Kom dichterbij en ik blaas het hele huis op!”

Niet zo geloofwaardig

Ondanks zijn dreigende berichten wordt Omar niet altijd helemaal serieus genomen, schrijft DailyMail. Zo werd hij eerder belachelijk gemaakt voor een post waarin hij aangaf moeite te hebben met het schillen van aardappelen. ”Mijn moeder kan alle aardappelen in heel Syrië pellen in 50 minuten,” schreef één Twitteraar toen onder andere.

https://twitter.com/i/status/578951289083674624

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
IS-strijder zoekt jonge leden met kattenfoto’s
Sluiten