Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 24 dec 2015 / 11:15 uur

‘Ik dacht: de trein gaat zo rijden met mij ertussen’

Marijke van der Kroft uit Epse zoekt haar held: een man met baard tussen de 25 en 35 jaar. Niet om met hem op een spannende date te gaan, maar om hem te bedanken voor zijn heldhaftige optreden.

Slechtziend

Dinsdagochtend rond kwart over negen staat de slechtziende Van der Kroft zoals altijd op perron 4 van station Deventer, een beetje naar achter, weg van de drukte. „Daar sta ik alleen. Omdat ik slecht zie, ben ik altijd bang dat ik bij het instappen per ongeluk geduwd wordt en val”, zegt ze tegen de Stentor.

Van der Kroft krijgt geen duw, maar stapt door de drukte wel naast het opstapje om de trein in te komen en valt. „Ik dacht steeds: de trein gaat zo rijden met mij ertussen.”

Hulp

Maar haar onbekende held helpt haar direct. Hij trekt haar het perron weer op en schakelt hulp in. Daarna gaan de dingen snel en Van der Kroft wordt door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De heldhaftige man verdwijnt.

Van der Kroft komt graag met haar redder in contact. Daarom doet ze via de Stentor een oproep. De man droeg een zwarte donkerblauwe jas met een dubbele rij knopen en had een baard.

Reageer op artikel:
‘Ik dacht: de trein gaat zo rijden met mij ertussen’
Sluiten