Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 11 dec 2015 / 09:45 uur

Horrorbeelden tonen misstanden in konijnenslachthuis

Een slachthuis in China is door onderzoekers omgedoopt tot ‘house of horrors’ nadat duidelijk is geworden dat er dagelijks 10.000 konijnen worden gedood en gevild. Op schokkende beelden is te zien hoe duizenden diertjes zitten opgesloten in hokjes die zo klein zijn dat de konijnen geen eens normaal kunnen staan.

Let op: Onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren

De arme dieren worden door werknemers bij de oren gepakt en met de zijkant van een mes bewusteloos geslagen. Sommige diertjes kronkelen echter nog van de pijn en zijn duidelijk niet bewusteloos voor hun keel wordt doorgesneden. Direct daarna worden de konijntjes gevild.

Onderzoek

De beelden zijn voortgekomen uit een undercoveronderzoek van Humane Society International (HSI). De organisatie slaat nu alarm: „De instelling die we hebben gevonden in China is een horrorhuis voor duizenden konijnen”, aldus Claire Bass, werkzaam voor HSI. „Deze beelden van gruwelijk lijden zijn dagelijkse kost voor duizenden van deze dieren.”

Zij noemt het vooral zorgelijk dat de vacht van deze konijnen wordt verkocht aan Europese landen. „Het is goed mogelijk dat deze doodsbenauwde konijnen eindigen als hoed of sjaal in winkels in Europa”, stelt ze. „Iedereen die willens en wetens echt bont koopt, moet weten dat ze deze misdaden direct subsidiëren.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Horrorbeelden tonen misstanden in konijnenslachthuis
Sluiten