Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 20 dec 2015 / 11:12 uur

Glazen Huis was open, breekt daarmee spelregels

Dat het een van de warmste winters ooit is, is niet onbekend. We hebben bij lange na niet met z’n allen onze dikke jassen, sjaals, handschoenen en winterlaarzen uit de kast moeten trekken. Ook de dj’s van Serious Request hebben daar last van. Regels zijn regels: tot kerstavond blijft het glazenhuis potdicht, maar zaterdag moest toch echt even een deur van het huis op een kiertje worden gezet, omdat het binnen blijkbaar aanvoelde als een broeikas.

Het is ook niet onbekend dat het in Limburg, waar het Glazen Huis dit jaar gevestigd is, vaak warmer is dan in de rest van Nederland. De temperatuur liep daar zaterdag op tot zo’n 15 graden! Het zonnetje stond vol op het huis en daardoor was het voor de drie dj’s Giel Beelen, Paul Rabbering en Domien Verschuuren niet te doen achter de dj sets.

Geschiedenis geschreven

Kijk, nou zamelen de dj’s al geld in door niet te eten en 24/7 radio te maken, waardoor aan slaap ook een flink tekort ontstaat de dagen voor kerst, maar als ze dan ook nog eens overhit dreigen te raken, moeten er toch wel maatregelen worden genomen. Vandaar dat er meteen naar een oplossing werd gezocht, wat ervoor zorgde dat voor het eerst in de geschiedenis van Serious Request een airco in het huis geplaatst werd. Zo schrijft NOS.

Die airco was er natuurlijk niet meteen, dus werden de spelregels gebroken en ging een deur van het huis op een kiertje met daartussen een rolletje tape. Gelukkig is de temperatuur in het huis inmiddels weer behaaglijk en kunnen de dj’s weer onder normale omstandigheden radio maken.

https://twitter.com/1Limburg/status/678231598832160769/photo/1

Los daarvan verliep de eerste dag dat de dj’s opgesloten zaten in het Glazen Huis goed. Zanger James Morrison en zangeres Ilse de Lange draaiden vrijdagavond de deuren van het huis op slot waardoor de jaarlijkse benefietactie van NPO 3FM was begonnen. Op Kerstavond mogen de mannen het huis weer verlaten en bij hun familie aan tafel aanschuiven voor het kerstmaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Glazen Huis was open, breekt daarmee spelregels
Sluiten