Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 28 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Gevel uit flat geblazen bij explosie in Drachten

Bij een ontploffing in de Friese plaats Drachten is een deel van de gevel uit een flat geblazen. Daarbij zijn zeker twee woningen volledig vernield; van de andere appartementen zijn de ramen gesprongen. Mogelijk is de explosie veroorzaakt door vuurwerk.

Volgens de Friese nieuwssite Waldnet zijn er dozen met vuurwerk in de flat gevonden. Ook op Twitter hebben omstanders het over dozen vuurwerk, maar het zouden ook bananendozen kunnen zijn. De politie heeft het gebouw ontruimd, maar wil nog niets zeggen over de oorzaak van de explosie. Ook de brandweer wil niet zeggen of in de dozen vuurwerk heeft gezeten.

Bij de explosie is zeker een gewonde gevallen, meldt de brandweer. Het slachtoffer heeft brandwonden opgelopen. Het is niet duidelijk hoe hij of zij er aan toe is.

https://twitter.com/titommm/status/681222407454064640

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Gevel uit flat geblazen bij explosie in Drachten
Sluiten