Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 6 dec 2015 / 20:45 uur

‘Geen plaats voor discriminerende agenten’

Er is geen plaats voor agenten die vluchtelingen discrimineren en weigeren te helpen. Dit meldt korpschef Gerard Bouman van de Nationale Politie zondag in het NOS Journaal.

Gerard Bouman heeft een duidelijke mening over agenten die vluchtelingen discrimineren en niet willen helpen. „Als je onderscheid gaat maken naar geloof, ras of de vraag of iemand vluchteling is of niet en je er niet objectief en neutraal in staat, dan is er geen plaats voor je in dit korps”, zegt Bouwman in het NOS Journaal.

Bouwman vindt het prima dat er verschillende meningen zijn, maar benadrukt de neutraliteit van een agent in functie. „Wat niet kan is dat je privémening leidend wordt voor het gedrag dat je vertoont in de samenleving.”

Reageer op artikel:
‘Geen plaats voor discriminerende agenten’
Sluiten