Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 4 dec 2015 / 20:04 uur

Geen goede afloop voor Week van de verloren Knuffel

„Eigenaar gezocht van deze schattige Hello Kitty knuffel! Verloren in de trein, maar nu eenzaam bij verloren voorwerpen.” Zo klonk de oproep van de Nederlandse Spoorwegen deze week. De afgelopen zeven dagen stonden namelijk in het teken van de Week van de verloren Knuffel waarbij knuffeltjes weer herenigd moesten worden met hun eigenaren. Alleen: geen enkele knuffel is daadwerkelijk herenigd.

Verdrietig

Jaarlijks laten NS-reizigers per ongeluk vele duizenden voorwerpen achter in de trein of op het stations, zo laat de NS weten op hun website. „Er is voor een kind niets zo verdrietig als het verliezen van een dierbare knuffel. Bij NS herenigen we graag onze kleine reizigers met zijn of haar pluchen vriend. Omdat niet iedereen melding maakt van een verloren voorwerp, blijft er een hele dierentuin aan gemiste knuffels achter.”

https://www.instagram.com/p/-tGCGZPJZW/

https://www.instagram.com/p/-1S10TvJa1/

Sinterklaasavond

Elke dag probeerde de NS een knuffel te herenigen met het kind dat hem is verloren. Social media werd ingezet op foto’s van de knuffels te plaatsen en hopelijk de eigenaren op te sporen. „We willen hiermee aandacht vragen voor alle spullen die in de trein worden vergeten,” zo vertelt de NS-woordvoerder tegen het AD. „We hebben de ambitie dat alle knuffels op sinterklaasavond herenigd zijn met hun eigenaartje.”

Helaas is dit doel voor de NS niet gelukt. Geen enkele knuffel is herenigd met zijn eigenaar. Wel heeft de NS met de actie aandacht gekregen voor gevonden voorwerpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Geen goede afloop voor Week van de verloren Knuffel
Sluiten