Els Anker
Els Anker Nieuws 14 dec 2015 / 12:10 uur

Egypte: geen terreur bij ramp Russisch toestel

Egypte heeft tot dusver geen aanwijzingen gevonden dat bij de ramp met een Russisch passagiersvliegtuig met toeristen in oktober sprake was van een terreurdaad of ander misdrijf.

Dat blijkt uit een voorlopig verslag van het ministerie voor de Burgerluchtvaart over de crash, die alle 224 mensen aan boord het leven kostte.

IS

Rusland heeft eerder gezegd dat het vliegtuig is neergestort door een bom die aan boord was. De terreurgroep Islamitische Staat (IS) liet weten verantwoordelijk te zijn voor de aanslag.

Maar een Egyptische technische onderzoekscommissie heeft tot nu toe geen bewijzen gevonden dat het om een terreurdaad ging. Dat meldt het ministerie. Het toestel, dat was opgestegen in de badplaats Sharm al-Sheikh, stortte neer in de Sinaï.

Aanslag

Rusland blijft uitgaan van een aanslag. „Ik herinner u eraan dat onze inlichtingenexperts tot de conclusie zijn gekomen dat het een aanslag was”, reageerde een woordvoerder van het Kremlin maandag op de Egyptische bevindingen.

Vorige week liet de Egyptische minister van Toerisme, Hisham Zaazou, weten dat de opbrengsten uit het toerisme door de ramp dit jaar in Egypte 10 procent lager uitkomen dan vorig jaar.

Hij zei bij die gelegenheid dat Egypte eraan werkt om eventuele gaten in de beveiliging te dichten. Het land hoopt zo dat buitenlandse reizigers weer afkomen op de stranden, woestijntochten en oudheidkundige bezienswaardigheden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Egypte: geen terreur bij ramp Russisch toestel
Sluiten