Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 12 dec 2015 / 17:25 uur

Duizenden demonstreren voor klimaat Parijs

Duizenden mensen zijn in Parijs samengekomen om te betogen voor meer bescherming van het klimaat. Ze vinden dat de doelstellingen zoals ze voorliggen op de VN-klimaattop in de Franse hoofdstad, niet ver genoeg gaan.

De demonstranten staan aan de voet van de Eiffeltoren. Anderen kwamen bij elkaar in andere delen van Parijs, zoals de Champs-Élysées en de Arc de Triomph. Ze dragen spandoeken met slogans als ‘Het systeem moet anders, niet het klimaat’ en ‘Je suis Climat’, naar analogie van Je suis Charlie.

Ontwerp

In aanwezigheid van de Franse president François Hollande heeft zaterdag de Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius het ontwerp voor een internationaal klimaatakkoord voorgelegd. De onderhandelaars hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag hun werk afgerond. De delegaties van de deelnemende landen moeten er nu mee instemmen.

De klimaattop is op 30 november in de Franse hoofdstad begonnen. De top zou eigenlijk vrijdag zijn afgerond, maar het overleg is met een dag verlengd omdat er nog onenigheid was

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duizenden demonstreren voor klimaat Parijs
Sluiten