Metro
Metro Nieuws 22 dec 2015 / 12:30 uur

Duitse politicus krijgt 10 maanden cel om nazitattoo

De Duitse uiterst rechtse politicus Marcel Zech is dinsdag tot zes maanden voorwaardelijke celstraf veroordeeld voor het tonen van een nazi-tattoo. De 27-jarige verdachte had voor de rechtbank in Oranienburg bij Berlijn toegegeven dat hij in een zwembad de tatoeage had getoond.

Op de tattoo stonden de contouren van een concentratiekamp en de slogan ‘Jedem das Seine’. Die spreuk staat ook op een hek van voormalig concentratiekamp Buchenwald.

https://www.facebook.com/1692932947585779

Vrijspraak

Een journalist maakte stiekem een foto van de tatoeage in een zwembad in Oranienburg. Zech werd uiteindelijk het zwembad uitgezet. Het openbaar ministerie had tien maanden gevangenisstraf geëist, de advocaat pleitte voor vrijspraak. De rechtbank oordeelde dat hij zich schuldig had gemaakt aan opruiing. Volgens het internationale Auschwitzcommité is de straf voor Zech nog te mild. ,,Hij beledigt hiermee niet alleen de overlevenden van Auschwitz, maar heel Duitsland”, aldus een woordvoerder tegenover Bild.

Mishandeling

De 27-jarige lokale politicus was al eens veroordeeld wegens mishandeling. Hij zit voor de Nationaal Democratische Partij (NPD) in het bestuur van de regio Barnim.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Duitse politicus krijgt 10 maanden cel om nazitattoo
Sluiten