Constance van Amstel
Constance van Amstel Nieuws 16 dec 2015 / 14:45 uur

Drama op set van serie Zwarte Tulp

Een 26-jarige productiemedewerkster van RTL–serie Zwarte Tulp is overleden na een ongeluk op de set.

Op de set van de Nederlandse dramaserie Zwarte Tulp heeft zich gisteren een drama voltrokken. De 26-jarige assistent-opnameleider Annelien Vanderhoeght is er na te zijn aangereden in het ziekenhuis overleden aan haar verwondingen. Dat maakte de politie gisteren bekend.

Eerder op de dag werd al bekend dat de opnames van de serie in het Noord-Hollandse Zuidoostbeemster vanwege het ongeluk de avond ervoor waren stilgelegd. Toen werd ook bekend dat de vrouw, die uit België komt, door een 30-jarige collega werd aangereden terwijl ze naar haar eigen auto liep. Volgens de lokale nieuwssite dichtbij.nl zou de betreffende collega met zijn telefoon bezig zijn geweest waardoor hij de lopende Belgische te laat opmerkte.

Ernstig

Ter plaatse raakte Vanderhoeght zo ernstig gewond dat ze gereanimeerd moet worden. Het traumateam kwam vervolgens ter plaatse om te helpen. Daarna werd de productiemedewerkster in kritieke toestand overgebracht naar het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Daar overleed ze later aan haar verwondingen.

RTL en NL Film, de zender en de producent van de serie Zwarte Tulp lieten gisteren weten intensief contact te hebben met de familie van het slachtoffer en de bestuurder van de auto. ,,NL Film en RTL leven intens mee met de families en het productieteam.”

Serie

De crew van Zwarte Tulp werkt momenteel aan het tweede seizoen van de serie. De hoofdrollen in de reeks worden vertolkt door onder meer Anna Drijver en Huub Stapel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drama op set van serie Zwarte Tulp
Sluiten