Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 11 dec 2015 / 17:16 uur

Dascha Graafsma mogelijk te zien op camerabeelden

Op beelden van een beveiligingscamera is mogelijk Dascha Graafsma te zien, lopend door de stad, in de nacht van haar overlijden. Het 16-jarige meisje uit Hollandsche Rading werd twee weken geleden doodgereden door een trein nadat ze enkele uren vermist was geweest na een avondje stappen met vriendinnen.

De beelden zijn van een beveiligingscamera op de Neuweg in Hilversum om 02.16 uur in de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 november. „Niemand kan daar één op één Dascha uithalen”, zei een politiewoordvoerder vrijdag. Hij hoopt dat mensen aan de hand van de kleding en andere kenmerken kunnen zeggen of zij het is of een ander meisje. Eerder werd bekend dat Dascha ’s nachts nog een tijd door Hilversum heeft gedwaald.

Camera daklozenopvang

De beelden zijn van een beveiligingscamera bij daklozenopvang De Cocon en worden vrijdagavond getoond in RTL Boulevard, van commentaar voorzien door de politie. Ze zijn ook te zien op de website van De Gooi- en Eemlander. Volgens de krant ligt de opvang op de route die Dascha zeer waarschijnlijk heeft afgelegd. Ook de kleding lijkt overeen te komen. Zowel de politie als de familie kan echter niet met zekerheid zeggen dat het om Dascha gaat.

„Maar we laten de beelden natuurlijk niet voor niets zien. We hopen dat het wat oplevert”, aldus de politiewoordvoerder. „We hebben van anderen nog meer beeldmateriaal gekregen, maar dat laten we vrijdagavond niet zien.” Deze beelden worden eerst door deskundigen bekeken. Naar het mobieltje van Dascha wordt volgens hem nog steeds gezocht.

Zaterdag is de uitvaartdienst, waarvoor nadrukkelijk alleen familie, vrienden en bekenden zijn uitgenodigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dascha Graafsma mogelijk te zien op camerabeelden
Sluiten