Remco Visser
Remco Visser Nieuws 29 dec 2015 / 20:40 uur

Brits bruggetje bezweken onder noodweer

Het noodweer dat grote delen van Groot-Brittannië de afgelopen dagen teisterde, heeft voor enorm veel schade gezorgd. Zo bezweek een 100 jaar oude brug in de plaats Tadcaster, halverwege York en Leeds, al onder de overstromingen.

De brug was wegens instortingsgevaar al eerder afgesloten voor alle verkeer. In de vroege avond bezweek de brug onder de schade die de eerste twee decemberstormen en overstromingen hebben toegebracht.

Een reddingwerker en inwoner van het plaatsje denkt dat de brug de enorme hoeveelheid puin die de buiten zijn oevers getreden rivier Wharfe met zich meevoerde niet meer aankon. Welke andere bruggen en gebouwen al zo zwaar beschadigd zijn dat ze de nieuwe storm niet overleven is onbekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brits bruggetje bezweken onder noodweer
Sluiten