Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 25 dec 2015 / 15:05 uur

Boodschappen doen op 1e Kerstdag is gewoon mogelijk!

Het is al normaal geworden dat op zondag steeds meer supermarkten open zijn, maar wie had verwacht dat het tegenwoordig op Eerste Kerstdag ook niet meer lastig is om je laatste boodschappen bij een supermarkt te halen? In heel Nederland zijn namelijk zo’n 400 supermarkten open.

Een groot verschil met vorig jaar, ongeveer de helft, want toen waren er zo’n 200 supermarkten geopend op Eerste Kerstdag. Het is nog maar een klein aantal in vergelijking met Tweede Kerstdag, want dan zijn er zo’n 2000 supermarkten open. Meestal vanaf het middaguur. Dat meldt RTL Nieuws. Het lijkt erop dat je je in de toekomst beter kunt afvragen of een winkel dicht is tijdens de feestdagen in plaats van open.

Goede redenen

De supermarkten zelf hebben natuurlijk een goede reden om hun deuren open te gooien. Aan de ene kant is de klant tevreden over de service van de zaak en daarnaast maakt de zaak natuurlijk winst, ondanks dat het personeel op feestdagen meestal dubbel uitbetaald krijgt.

Maar welke supermarktketens zijn nou eigenlijk het meeste open tijdens de twee feestdagen? De website openingstijden.nl deed er onderzoek naar en kwam tot de conclusie dat Dirk en Jan Linders bovenaan staan. Van de bekende Albert Heijn zijn op Eerste Kerstdag 13 procent van de winkels open en op Tweede Kerstdag 62 procent. Jumbo doet vrolijk mee met het opengooien van vestigingen, namelijk 18 procent van de zaken en op de tweede feestdag zelf 76 procent.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Boodschappen doen op 1e Kerstdag is gewoon mogelijk!
Sluiten