Andrea Peelen
Andrea Peelen Nieuws 28 dec 2015 / 20:40 uur

Jonge bever gedood door vuurwerkexplosie

Elk jaar zorgt het afsteken van vuurwerk weer voor slachtoffers onder de dieren. Deze keer is een zes maanden oude bever vlakbij Berlijn om het leven gekomen, nadat kinderen knalvuurwerk in een vijver hadden gegooid.

Door de explosie onder water raakte het beestje in shock en verdronk. Ook het trommelvlies bleek na onderzoek compleet geperforeerd, meldt HLN.be.

Advies

Natuurbeschermingsorganisaties reageren ontzet op het ongeluk en roepen nu op om met oudejaarsavond helemaal geen vuurwerk af te steken. Ze geven als argument dat het niet alleen slecht voor het milieu is, maar ook dieren in paniek kan brengen. Hubert Weiger van de Bunds für Umwelt und Naturschutz Deutschland geeft advies: "In plaats van vuurwerk te kopen, kan je beter geld doneren aan projecten voor de opvang van vluchtelingen in Duitsland. Er zijn al explosies genoeg in de wereld."

In Nederland zijn op dit moment nog geen meldingen over dierenleed door het afsteken van vuurwerk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jonge bever gedood door vuurwerkexplosie
Sluiten