Wouter van Loon
Wouter van Loon Nieuws 27 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Amsterdam wil rolstoel doodverklaarde man toch terug

De gemeente Amsterdam wil de rolstoel van de invalide Bart van der Graaf, die vorige week onterecht werd doodverklaard, toch terughebben. Inmiddels heeft de gemeente een brief met excuses aan Bart gestuurd. Maar in de brief staat ook dat hij de rolstoel toch moet inleveren. Dat meldt RTL Nieuws.

Bart heeft de spierziekte FSHD, waardoor zijn spieren langzaam afsterven. Hij heeft daardoor een rolstoel nodig, met speciale aanpassingen. Die rolstoel heeft hij in bruikleen van de gemeente Amsterdam. Toen hij van Amsterdam naar Wassenaar verhuisde, begon het gedoe: eerst werd hij door een ‘slordigheidje’ doodverklaard. Nu dat is rechtgezet, vindt de gemeente Amsterdam dat hij zijn rolstoel moet inleveren en een nieuwe moet regelen via de gemeente Wassenaar.

Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. „Mijn stoel is helemaal aangepast en afgesteld op mijn lichaam”, zegt Bart tegen RTL Nieuws. „Daar hebben ze in Amsterdam echt maandenlang aan gemeten en gesleuteld. Ik kan ook niet zonder.” En de gemeente Amsterdam biedt in de brief ook geen hulp aan om een kopie van de rolstoel te krijgen. „Ik moet het allemaal zelf regelen. Theoretisch kunnen ze maandag mijn rolstoel op komen halen. Ik vind het schrijnend.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Amsterdam wil rolstoel doodverklaarde man toch terug
Sluiten