Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 21 dec 2015 / 07:45 uur

Aardverschuiving China: tientallen vermisten

Reddingswerkers zijn na een aardverschuiving in de Zuid-Chinese stad Shenzen nog op zoek naar 91 mensen. Aanvankelijk repten de autoriteiten van 41 vermisten.

Ravage

De aardverschuiving veroorzaakte een enorme ravage. Op beelden is te zien hoe gebouwen in een industrieel complex bezwijken. Zeker 33 panden zouden zijn bedolven, waaronder fabrieken en slaapgebouwen. Honderden reddingswerkers zoeken volgens staatsmedia in het puin naar overlevenden. Tot dusver zouden veertien mensen zijn gered.

Instabiel

Volgens de autoriteiten is na werkzaamheden te veel modder opgehoopt in de omgeving van het complex. Daardoor zou volgens de overheid een ,,instabiele” situatie zijn ontstaan, met het instorten van gebouwen tot gevolg.

https://www.youtube.com/watch?v=fQokWfO97BE

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aardverschuiving China: tientallen vermisten
Sluiten