Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 29 nov 2015 / 18:55 uur

Zwarte Piet-protest bij Sintfeest in Jaarbeurs

Tijdens het Zapp Sinterklaasfeest hebben tientallen demonstranten geprotesteerd tegen Zwarte Piet. Hoewel het niet tot een handgemeen kwam, was de sfeer volgens het AD grimmig te noemen.

Racistische eigenschap

In de Jaarbeurs werd het Zapp Sinterklaasfeest dit weekend gehouden. Duizenden kinderen waren met hun ouders hiervoor naar Utrecht gekomen. De demonstranten willen deze ouders duidelijk maken dat het gebruik van Zwarte Piet een racistische eigenschap is. Volgens DUIC vinden de demonstranten dat de ouders en organisatoren van het feest zich moeten schamen.

Middelvinger

Volgens de demonstranten moesten de ouders en hun kinderen door de ‘Walk of Shame’, terwijl ze werden toegeroepen. Zij riepen hierbij kreten als ‘Nederland schaam je!’ en ‘Zwarte Piet is zwart verdriet’. Sommige ouders staken hun middelvinger op naar de demonstranten. Uiteindelijk verliep de demonstratie zonder geweld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zwarte Piet-protest bij Sintfeest in Jaarbeurs
Sluiten