Jordy Kruse
Jordy Kruse Nieuws 26 nov 2015 / 20:50 uur

We geven minder aan collectanten

We geven steeds minder aan collectanten die langs de deuren gaan om geld op te halen voor een goed doel. Vijf jaar geleden haalden collectanten nog 62,7 miljoen euro op, afgelopen jaar was dat nog maar 44,3 miljoen euro. Dat blijkt volgens de Telegraaf uit cijfers van de stichting Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF).
„De oorzaken zijn duidelijk. Mensen hebben steeds minder kleingeld in huis en doen ’s avonds minder graag de deur open als er wordt aangebeld’’, aldus Map van der Wilden van het CBF over de oorzaken van de daling.

Ieder jaar gaan ongeveer 26 goede doelen langs de deuren om geld op te halen. Ze doen dit volgens een landelijk rooster waarbij ieder goed doel een week lang mag collecteren. Het wordt voor goede doelen echter steeds lastiger om collectanten te vinden. „De interesse neemt verder af, en met name vanuit de jeugd is er weinig animo om de scepter van de oude generatie over te nemen. Dat heeft uiteraard consequenties voor de inkomsten, die dan ook jaar na jaar teruglopen’’, aldus van der Wilden.Van alle goede doelen haalde het KWF het afgelopen jaar het meeste geld op, zo’n 6,2 miljoen. De Nierstichting en de Nederlandse Hartstichting volgen met respectievelijk 3,6 en 3,4 miljoen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
We geven minder aan collectanten
Sluiten