Metro
Metro Nieuws 7 nov 2015 / 09:10 uur

Vrijdag was de warmste 6 november ooit

Met om half twaalf nog een temperatuur van 17,1 graden was het vrijdag de warmste zes november ooit. Anno 2015 wordt het record van 1966 verbroken, toen liep de maximum temperatuur op tot 17 graden, meldt Weeronline.nl.

Vrijdagavond trok er een regengebied over het land waarachter nog warmere lucht zat. Daarom werd het warmste moment van de dag zo laat gemeten. En goed nieuws: de komende tijd blijft het nog even zacht voor de tijd van het jaar.

Ook vannacht werd er een record gevestigd, dit keer werd er een record van 77 jaar oud gebroken. In 1938 kwam de temperatuur niet boven de 12,9 graden, vannacht was het in de Bilt 13,9 graden. Met maar liefst een graad verslaat de nacht daarmee een record. Ook landelijk, trouwens. In Westerdorpe werd het niet kouder dan 14,6 graden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrijdag was de warmste 6 november ooit
Sluiten