Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 nov 2015

Stem opeiser aanslagen herkend

De man die namens terreurgroep Islamitische Staat (IS) de verantwoordelijkheid heeft opgeëist voor de bloedige aanslagen vrijdag in Parijs, is de 35-jarige Fabian Clain. De Franse inlichtingendiensten hebben zijn stem herkend meldde de Franse krant Libération dinsdag. Fabian Clain is van origine van het eiland Réunion en zou nu in Syrië zijn.

Clain is een bekende uit kringen van Franse extremisten. Hij komt uit een groep jihadisten rond de in Syrië geboren Fransman Abdel Ilat al-Dandachi, in Frankrijk bekend als Oliver Corel.

Corel stichtte eind jaren tachtig in een dorpje in het zuiden van het land een soort gemeenschap die extremisten heeft voortgebracht zoals Mohammed Merah. Merah pleegde in maart 2012 terroristische aanslagen en beroofde zeven mensen van het leven. Merah is toen door de politie gedood.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Stem opeiser aanslagen herkend
Sluiten