Metro
Metro Nieuws 7 nov 2015 / 17:55 uur

Sierra Leone ebolavrij verklaard

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft zaterdag Sierra Leone ebolavrij verklaard. Er zijn in het West-Afrikaanse land de afgelopen 42 dagen geen nieuwe besmettingen gemeld.

In de hoofdstad Freetown gingen duizenden mensen de straat op om te vieren dat de epidemie voorbij is. Dat deden ze bij de Cotton Tree, een enorme boom in het centrum van de stad, en in aanwezigheid van president Ernest Bai Koroma. Ook werden de doden herdacht.

Het virus heeft in Sierra Leone bijna vierduizend mensen het leven gekost. Ook moesten scholen verplicht dicht en kreeg de economie van het land een flinke dreun.

Zwaarst getroffen

Sierra Leone is samen met Guinee en Liberia een van de zwaarst getroffen landen. Van die drie landen is alleen Guinee nog niet ebolavrij. Liberia werd begin september ebolavrij verklaard. De ebola-epidemie heeft in de drie landen meer dan 11.000 mensen het leven gekost.

Sierra Leone gaat nu een periode in van negentig dagen, waarin het met de WHO toezicht houdt. Dat is van cruciaal belang voor de vroegtijdige opsporing van eventuele nieuwe gevallen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sierra Leone ebolavrij verklaard
Sluiten