Dion Mebius
Dion Mebius Nieuws 14 nov 2015 / 12:58 uur

Rutte: wij zijn in oorlog met onze vijand IS

Volgens premier Rutte is Nederland niet in oorlog met de islam, maar met de Islamitische Staat. Rutte deed zijn uitspraken tijdens een speciaal ingelaste persconferentie naar aanleiding van de aanslagen in Parijs, die vermoedelijk door de terreurorganisatie zijn gepleegd. „Wij zijn in oorlog met IS. Dat is onze vijand. We zijn niet in oorlog met een geloof", aldus Rutte.

Rutte kondigde tijdens de persconferentie ook aan dat de bewaking van de Nederlandse grenzen en luchthavens is opgeschaald naar aanleiding van de aanslagen. Ook zal aankomende maandag op alle overheidsgebouwen de vlag halfstok hangen als eerbetoon aan de op dit moment 127 slachtoffers van de terreurdaad.

De premier had eerder vandaag topoverleg op het ministerie van Veiligheid en Justitie. Bij dat overleg zijn de aangekondigde maatregelen vervolgens uit de koker komen rollen. De verscherpte bewaking zal vooral gelden voor het verkeer dat met Frankrijk te maken heeft. Tevens wordt extra waakzaamheid geadviseerd bij een eventuele reis naar het land.

Reageer op artikel:
Rutte: wij zijn in oorlog met onze vijand IS
Sluiten