Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 24 nov 2015 / 16:57 uur

‘Russische piloten doodgeschoten’

De ondercommandant van een Turkmeense brigade in Syrië zegt dat zijn troepen de twee Russische piloten die dinsdag uit hun geraakte vliegtuig sprongen aan hun parachute hebben doodgeschoten. De Turkse autoriteiten houden echter vol dat het duo nog leeft en dat Ankara eraan werkt de vrijlating van de twee te bewerkstelligen.

Het Russische gevechtsvliegtuig Soechoj SU-24 werd dinsdagochtend neergehaald door een Turkse F-16.

„Beide piloten werden dood geborgen. Onze kameraden openden het vuur in de lucht en ze stierven in de lucht”, zei Alpaslan Celik in de buurt van het Syrische dorp Yamadi, terwijl hij naar eigen zeggen een stuk van de parachute in zijn hand hield.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Russische piloten doodgeschoten’
Sluiten