Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 21 nov 2015 / 12:40 uur

Russen geven Fransen politiehond na dood Diesel

Diesel, de politiehond die woensdag werd doodgeschoten bij de anti-terreuractie van de Franse politie, krijgt een waardige vervanger uit onverwachte hoek.

Woensdag hield de Franse politie een grootschalige anti-terreuractie, na de aanslagen in Parijs. Daarbij vielen agenten de flat binnen waar de daders zich schuil zouden houden. Diesel was de eerste die het appartement betrad, maar werd daarbij meteen doodgeschoten.

Dobrynia

De politie-eenheid was kapot van het verlies van de herder, die ze als collega beschouwden. Ook op internet betuigden veel mensen hun steun met de hashtag #JeSuisChien. Maar nu komt er solidariteit uit onverwachte hoek. Rusland heeft de Franse politie uit solidariteit een herderpup geschonken, die de naam Dobrynia draagt.

Этого щенка служебной собаки зовут Добрыня. Его назвали так в честь русского былинного богатыря Добрыни, который…

Gepostet von МВД России am Freitag, 20. November 2015

Moed

,,Ze is vernoemd naar de Russische held Dobrynya die de personificatie is van moed en altruïsme. Deze hond wordt geschonken aan Frankrijk uit solidariteit met het Franse volk en de Franse politie in het kader van de strijd tegen het terrorisme", schrijft het Russische Ministerie van Binnenlandse Zaken op social media.

Ook publiceerde de woordvoerster van het ministerie een brief, waarin Rusland hun steun uitspreken voor de Franse strijd tegen terrorisme. De Franse overheid heeft voor zover bekend nog niet gereageerd op het gebaar van Rusland.

https://www.instagram.com/p/-TynjVsKxh/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Russen geven Fransen politiehond na dood Diesel
Sluiten