D. van Aken
D. van Aken Nieuws 9 nov 2015 / 12:27 uur

Quote 500: shoptips voor de kersverse miljardairs

De nieuwe Quote 500 ligt in de winkel en wat blijkt: we hebben er in Nederland weer een paar nieuwe miljardairs bij. Maar zo puissant rijk zijn, heeft ook best wat nadelen.

Ultrarijken moeten elkaar namelijk altijd aftroeven. Je kan met zo veel geld echt niet meer komen aankakken in een Ferrari of een gewoon privévliegtuigje. Nee, het moet altijd groter en exorbitanter dan je buurman in de haven van Monaco.

Metro tipt de Nederlandse miljardairs wat ze moeten aanschaffen, want alleen met een simpele jacht hoor je er echt niet meer bij.

Halo Airship

Dit nieuwste speeltje, bedacht door Andrew Winch Designs, moet nog worden gebouwd, maar moet boven aan de wenslijst van elke miljardair staan. Het enorme vliegende jacht krijgt een leefruimte van 13.000 vierkante meter en daarnaast nog een laadruimte waar geen normaal vliegtuig tegenop kan.

Het Halo Airship heeft op een volle tank een bereik van 9700 kilometer en vliegt net iets sneller dan 200 kilometer per uur. Volgens de bedenkers kan het vliegende jacht, dat verticaal opstijgt, met gemak beschikken over een spa, bioscoop en een nachtclub tegelijk.

Ook is het luchtschip geschikt om je ouderwetse jacht, sportauto en ander speelgoed in mee te nemen. De verwachte verkoopprijs zal volgens Andrew Winch Designs rond de 300 miljoen euro liggen.

Ruimteraket

Jeff Bazos, de man die Amazon groot heeft gemaakt, heeft er al eentje: een eigen ruimteraket. Het is het eerste ruimtevaartuig dat mensen 120 kilometer naar boven vliegt, om ze daar drie minuten gewichtloos te laten rondzweven.

Het ruimteproject van Bazos, Blue Origin, heeft onlangs een injectie van de NASA van 3,3 miljoen euro gekregen. Een schijntje vergeleken met het geschatte vermogen van Bazos; 11,2 miljard euro.

Straaljager

Een vliegtuig is zo langzaam. Wil je echt snel van a naar b komen, dan moet je gewoon je eigen straaljager kopen. De miljardair Yanik Silver heeft er al eentje en hij kan hem gewoon zelf besturen zoals een echte ‘selfmade’ miljardair dat doet.

Een ritje in je hobbystraaljager kost je ongeveer 20.000 euro.

Gevechtsvliegtuigen

Je kan ook gaan voor vintage, net zoals Paul Allen, de medeoprichter van Microsoft. Hij bezit een gigantische collectie oude gevechtsvliegtuigen uit verschillende oorlogen.

Paul heeft het liefst vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog, die hij naar eigen smaak een ander uiterlijk geeft, zoals het exemplaar hieronder. Reken maar dat mensen opkijken als je hiermee op Schiphol landt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Quote 500: shoptips voor de kersverse miljardairs
Sluiten