Rens Oving
Rens Oving Nieuws 6 nov 2015 / 09:36 uur

Paus geeft interview aan daklozenkrant

Het Utrechtse Straatnieuws heeft een bijzondere primeur vrijdag. Als eerste Nederlandse krant wist het een interview te strikken met paus Franciscus in Rome.

De Paus sprak niet alleen met journalisten. Ook een verkoper van de krant reisde mee naar het Vaticaan.

Straatnieuws.nl

Bezoek aan Nederland?

In het interview geeft Franciscus onder meer aan best naar Nederland te willen komen. „Wie weet”, antwoordde hij toen een bezoek aan Nederland aan de orde kwam. Dat we sinds een aantal jaar een Argentijnse koningin hebben, was de paus – zelf ook Argentijn – daarbij niet ontgaan.

De paus sprak verder over zijn jeugd in Argentinië en zijn strijd tegen armoede. „Ik herinner me nog goed de vrouw die drie keer per week bij ons thuiskwam om mijn moeder te helpen. Ik was getroffen door haar armoede. Haar familie was Italiaans. Ze waren heel arm, maar het waren goede mensen.”

Beschermheilige

Dat de paus een interview geeft aan een daklozenkrant, is niet zo gek. Franciscus is de beschermheilige van de armen, daklozen en vluchtelingen. Sinds zijn verkiezing zet de nieuwe paus zich dan ook al langer in voor het lot van de armen.

Het interview, dat voor 5 euro ook te bestellen is op de site van Straatnieuws, wordt vertaald en in 113 andere straatkranten van over heel de wereld gepubliceerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Paus geeft interview aan daklozenkrant
Sluiten